Live review SCUMBASH 2 by 3voor12

“Is er iemand die Sue heet?’’, vraagt zanger Big Daddy B van Cuda. “Get me a fuckin’ beer!’’ Een prima en passende inleiding voor ‘Wife named Sue’. Wat volgt omschrijven de heren van Cuda als cowpunk, een snelle redneck variant op rock ’n roll. Rudy Renton ragt als een malle op zijn versleten gitaar. De nieuwe Voodoo-tent raakt ondertussen voller en voller. Ook Bertus en Leen van Schorem Haarsnijder en Barbier staan tussen het enthousiaste publiek. Er is ruimte genoeg voor een moshpit, maar met nog een lange dag voor de boeg blijft dat voorlopig uit. In hoeverre de mannen echte Hillbillies zijn is de vraag, maar met een dosis humor weet Cuda naast de strakke muziek ook voor het nodige entertainment te zorgen. De songs gaan over het bashen van Billy Ray Cyrus, een onfortuinlijke rodeoclown en het op diverse manieren krijgen van rabiës. Voor die laatste track wordt even de bottleneck bovengehaald zodat de riffs lekker door de tent galmen. “Woof!’’ De meeste songs zijn trouwens terug te vinden op debuutalbum ‘How Bout A ‘92’. (LH)

1545687_347331062134465_4383778875380417338_n

No Comments

Leave a Reply