Live Review: D-Vers festival 2014 by 3voor12

Tenslotte is het in Café ‘t Duvelke de beurt aan de bebaarde mannen van Cuda om met hun in-your-face-cowpunk uit Sittard de zaak nog verder op zijn kop te zetten. Deze band laat vanwege het nogal krappe podium hun frontman voor het podium in de zaal staan. In mijn ogen een slimme zet omdat dit de interactie met het publiek zeker ten goede komt. Het duurt dan ook niet lang voordat het hoofdschudden leidt tot mee-schreeuwen en enthousiast klappen van het publiek op de nummers die als een razende stoomlocomotief voorbij rocken met haast onnavolgbaar snelle songteksten. Uiteindelijk waagt een enkeling zich zelfs aan een dansje. Als je Cuda al eerder hebt zien optreden, zou je het ontbreken van een playlist, de Daisy’s, de   trompet en de mond harmonica als een gemis kunnen zien. Er was deze avond echter geen haan die daar naar kraaide, inclusief ondergetekende, aangezien Cuda er duidelijk plezier in had. Het publiek was dan ook aangenaam verrast toen deze laatste band wel de gelegenheid kreeg om een aantal nummers als ‘Thunderpants’ en ‘A Wife Named Sue’ als toegift te spelen. Huzza! (RE)

No Comments

Leave a Reply