Live review: Prilpop 2014

Door Peter Muijsenberg

…De eerste band van het avondprogramma is het uit Sittard afkomstige CUDA. Cowpunk is het devies; country-rock, maar dan stiekem toch een heleboel harder. De vier heren beginnen voor een nagenoeg lege zaal maar weten deze bijzonder knap voller te krijgen naarmate de set vordert. En terecht, want de band zet een geweldige show neer vol single-fähige liedjes. Bovendien is het leuk om naar te kijken. De mannen spelen de rol van redneck voortreffelijk, inclusief baarden, truckerpetten en met een overtuigende voorman. De in Daisy Dukes gehulde dames die ze met enige regelmaat naar optredens meenemen hebben ze helaas thuisgelaten, maar CUDA heeft vanavond laten dat ze dat soort opsmuk eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Een festival-act pur sang, die ook gemakkelijk later op de avond tot zijn recht was gekomen.

No Comments

Leave a Reply