Review: “Finale Nu of Nooit” – ZEF magazine 2014-03-10

door Tom Janssen

“…CUDA mag de middag afsluiten met hun denderende ‘cowpunk’. Over hun presentatie is in ieder geval goed nagedacht. Van geruite houthakkershemden en bijpassende truckerpetjes tot de dansende, in hotpants en opgeknoopt bloesje gehulde cowgirls mét pom-pom’s: CUDA ademt de ‘hillbillie’-sfeer. Dat geldt uiteraard ook voor de muziek, waarin knetterende punk wordt gecombineerd met country elementen, waarvan de mondharmonica in ‘Rodeoclown’ misschien wel het meest typerende voorbeeld is. Een gimmick, hoor ik je zeggen? Jeen. Ja, het thema drukt nadrukkelijk het stempel op band en muziek, maar het is wél verdomd goed uitgevoerd. Slim ook, dat instrumentale nummer halverwege de set, met de inbreng van twee trompettisten, dat zorgt voor de nodige afwisseling. Vernieuwend is het niet wat CUDA doet, boeit ook geen moer, het is gewoon ordinaire, recht-toe-recht-aan-met-een-bierpul-in-de-linker-en-het-achterste-van-je-vriendin-in-de-rechterhand-muziek. En dat is, zeker op een ingekakte festivalmiddag in pakweg juni, best lekker.”

No Comments

Leave a Reply