Live review Nu of Nooit door ZEF-magazine

door Wouter Broekmans

“…Next up: CUDA’s “Hemi-powered cowpunk”. De formule: vier mannen, drie baarden en een pallet testosteron. De vergelijking met Motörhead is vrij snel gemaakt en wat blijkt: Five Horse Johnson’s Eric Oblander omschrijft de redneck punkers als “Hillbilly Motörhead”. Catchy riffs, dampende drums, hooks als een weerhaak en teksten over eten, bier en vrouwen (denk ik) wisselen elkaar in een retestrakke rotvaart af. Hoogtepunten zijn de bassolo tijdens ‘The Old Thunderer’ en het een-tweetje tussen mondharmonica en sologitaar in ‘Rodeoclown’. Mocht u zich nog altijd niet geïntimideerd voelen; voor de onverschillige toeschouwer is er ook wat wils: een tweetal schaars geklede cowgirls die de mannen voorzien in hun instrumenten, bier en een pom-pom-dans. Waarom deze band kan winnen? Codat Uw Defibrillator Aanslaat (de C is eigenlijk een Z)…”

CUDA-NoN-600x337

No Comments

Leave a Reply