Album Review Aardschok

Album review by Aardschok magazine, 2014-01-31

Door Stan Novak

“Bij cowpunk denk ik automatisch aan Blood Of The Saddle, de legendarische LA-band rondom de vingervlugge gitarist annex dronkenlap Greg Davis. De band die dertig jaar geleden met een aantal even legendarische als ondergewaardeerde platen cowpunk definieerde middels jagende ritmes en testosteronverhogende, aan het klankbeeld van zestiger-jaren-westerns ontleende gitaarriedels. CUDA noemt zich ook cowpunk – maar deLimburgers halen het meer uit rechttoe rechtaan riffs – en schreeuwt meer dan dat het een stuk cultuurgoed bezingt. CUDA bevindt zich in de hoek van de Mötorheads en Nashville Pussy’s en is (zoals de bio terecht omschrijft) luid, snel en smerig. Over de definitie van cowpunk valt te twisten, over de impact van CUDA niet. ‘How ’bout a 92′ hakt er namelijk genadeloos in en doet naar een ijskoude Budweiser verlangen. Heeft jouw kroeg of feestje een opkikker nodig, ga dan naar www.wearecuda.nl

No Comments

Leave a Reply