All posts in February 2014

FINALE NU OF NOOIT!!

Afgelopen vrijdag kwam het verlossende woord uit de mond van Bazz Barnasconi, we hebben een finaleplek bemachtigd met ons optreden in de voorronde van Nu of Nooit!  Dat betekent dat we 9 maart aanstaande in theater de Maaspoort te Venlo zullen strijden om de fel begeerde plek op Pinkpop. We willen iedereen van harte uitnodigen om ons te komen aanmoedigen in Venlo met de woorden die jullie van ons gewend zijn: HUZZA! HUZZA! HUZZA!

Voor allen die een aandeel hebben gehad in de totstandkoming;
Onze dankbaarheid grenst aan hondsdolheid!

Big Daddy B, Bass Hog & the Renton brothers.

_DSC2184

Album review by UP-magazine (issue 103)

Door Gijs Kamphuis

Rauwe redneck rock is waar CUDA je mee verblijdt op hun debuutplaat. Dertien nummers cowpunk met koebellen en af en toe een mondharmonica. De band is niet voor niets vernoemd naar een muscle-car; zo klinkt de spierballenrock van deze Limburgse Nine Pound Hammer ook. Ronkend als een dikke achtcilinder, truckerpet op en gas geven. Luister maar naar ‘Rodeoclown’, The Old Thunderer’ of ‘Highway to Kentucky’. Five horse Johnson-zanger Eric Oblander omschreef Cuda als “Hillbilly Motörhead”. De goede verstaander weet genoeg.

85/100 pt.

_DSC2118

Live review Nu of Nooit door 3voor12

Door Wil Delissen

“…Dan is het de beurt aan niemand minder dan cowpunk band CUDA. Het Nashville Pussy t-shirt van de zanger verklapt alles. Aan de kreet ‘bring me a beer’ wordt gewillig voldaan door twee echte babes, die even later ook nog het podium opdraven voor een pom-pom dansje. In een woord “feest” dus!…”

IMG_9304 Cuda

Live review Nu of Nooit door ZEF-magazine

door Wouter Broekmans

“…Next up: CUDA’s “Hemi-powered cowpunk”. De formule: vier mannen, drie baarden en een pallet testosteron. De vergelijking met Motörhead is vrij snel gemaakt en wat blijkt: Five Horse Johnson’s Eric Oblander omschrijft de redneck punkers als “Hillbilly Motörhead”. Catchy riffs, dampende drums, hooks als een weerhaak en teksten over eten, bier en vrouwen (denk ik) wisselen elkaar in een retestrakke rotvaart af. Hoogtepunten zijn de bassolo tijdens ‘The Old Thunderer’ en het een-tweetje tussen mondharmonica en sologitaar in ‘Rodeoclown’. Mocht u zich nog altijd niet geïntimideerd voelen; voor de onverschillige toeschouwer is er ook wat wils: een tweetal schaars geklede cowgirls die de mannen voorzien in hun instrumenten, bier en een pom-pom-dans. Waarom deze band kan winnen? Codat Uw Defibrillator Aanslaat (de C is eigenlijk een Z)…”

CUDA-NoN-600x337

Live Review, 2014-01-25 Kroniek, Heerlen

Door Jörg de Groot

Zaterdag 25 januari is het dan zover: de eerste clubavond van 2014. Onder de bezielende leiding van dj Sonic Prayer wordt het publiek in de Kroniek in Heerlen een heerlijk avondje knetterende rock voorgeschoteld door het uit de assen herrezen Cowboys Of The Sky en de cowpunkers van CUDA. Het energielevel was ongekend hoog. Deze mannen weten hoe ze muziek moeten maken. Voor de aanwezigen een waar feestje. Voor de thuisblijvers: u heeft iets gemist maar we hebben altijd nog de foto’s.

Kroniek

Foto: René Bradwolff

 

Album Review Aardschok

Album review by Aardschok magazine, 2014-01-31

Door Stan Novak

“Bij cowpunk denk ik automatisch aan Blood Of The Saddle, de legendarische LA-band rondom de vingervlugge gitarist annex dronkenlap Greg Davis. De band die dertig jaar geleden met een aantal even legendarische als ondergewaardeerde platen cowpunk definieerde middels jagende ritmes en testosteronverhogende, aan het klankbeeld van zestiger-jaren-westerns ontleende gitaarriedels. CUDA noemt zich ook cowpunk – maar deLimburgers halen het meer uit rechttoe rechtaan riffs – en schreeuwt meer dan dat het een stuk cultuurgoed bezingt. CUDA bevindt zich in de hoek van de Mötorheads en Nashville Pussy’s en is (zoals de bio terecht omschrijft) luid, snel en smerig. Over de definitie van cowpunk valt te twisten, over de impact van CUDA niet. ‘How ’bout a 92′ hakt er namelijk genadeloos in en doet naar een ijskoude Budweiser verlangen. Heeft jouw kroeg of feestje een opkikker nodig, ga dan naar www.wearecuda.nl